Zalihić pozvao CIK da iskoristi Schmidtove izmjene i onemogući mostarskim brojačima novu krađu izbora

Nakon zadnjih izbora iz CIK-a su nas obavijestili da po pitanju izbornih krađa u Mostaru ne mogu uraditi ništa i da su prijave za 13 biračkih mjesta proslijeđene Tužiteljstvu HNK koje je obustavilo istragu.

Od ovog Tužiteljstva, koje je neprovođenjem istrage za mostarski lopovluk dokazalo da je pod očiglednim političkim utjecajem HDZ-a i SDA ne očekujem ništa, međutim jedna od novih odredbi Izbornog zakona koju je nametnuo visoki predstavnik Schmidt sada daje ovlasti CIK-u da zabrani angažiranje određene osobe za rad na biračkom mjestu – kaže se u izjavi Armana Zalihića, predsjednika Gradskog odbora SDP-a Mostar.

– Pozivam zato CIK da stupanjem na snagu nametnutih izmjena uskrati mogućnost brojačima sa mostarskih izbora za koje je nakon ponovnog prebrojavanja glasova na njihovim biračkim mjestima utvrđeno da su prekrajali izbornu volju građana Mostara da ponovno sjede za izbornim kutijama. Na žalost pravda neće biti zadovoljena, jer kradljivci nisu krivično odgovarali, ali bi barem spriječili mogućnost da isti ponovno prekrajaju izbornu volju građana – kaže Zalihić.

– Ono što je također dobro u nametnutim izmjenama je jasna definicija zabrane trgovanja biračkim odborima. Biti će zanimljivo pratiti junake koji za mostarskim kutijama sjede ispred Listi za Doboj, Čapljinskih neovisnih listi i ostalih subjekata koji imaju jednog kandidata na listi, a tridesetak članova biračkih odbora – kaže Arman Zalihić.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.