Samir Suljević

Zakonom o dopunskim pravima boraca KS nisu adekvatno tretirani maloljetni dobrovoljci i borci

Nakon izlaganja predstavnika predlagača izmjena i dopuna Zakona o dopunskim pravima boraca-branitelja BiH ministra Hajrudina Grabovice na 25. radnoj on-line sjednici Skupštine Kantona sarajevo, uslijedila su zastupnička pitanja.

Zastupnik SDP BiH u Skupštini Kantona Sarajevo Samir Suljević je u toku diskusije o izmjenama i dopunama Zakona o dopunskim pravima boraca Kantona Sarajevo, postavio je Generalu Hajrudinu Grabovici pitanja:

„Gdje su ovim Zakonom tretirani maloljetni dobrovoljci pripadnici oružanih snaga Armije RBiH kojih je prema nekim procjenama iz obje komponente oko sedam hiljada i imamo informacije da ih je samo u toku ove pandemije Covid-19 ostalo 55 bez posla i bez ikakvih prava, a imaju papir kojim potvrđuju učešće u ratu.

Te u nastavku predložio:

„Predlažem da se i ova populacija ohuhvati ovim Zakonom, i da se razmotri dodjela priznanja, odlikovanja „Srebreni štit“ pripadnicima ove kategorije boraca“, naveo je zastupnik SDP BiH u Skupštini Kantona Sarajevo Samir Suljević.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu