Vesna Saradžić

Zakon štetan po vitalni nacionalni interes HDZ-a

Vesna Saradžić, zastupnica SDP-a u Domu naroda Parlamenta FBiH, za N1 je komentarisala Prijedlog zakona o izbornim jedinicama i broju mandata u Parlamentu FBiH, kazavši da on nije štetan ni po jedan narod u BiH.

“Zakon o izbornim jedinicama i broju mandata je zakon koji je u skladu i sa Ustavom BiH, Ustavom FBiH i Izbornim zakonom BiH. Ima podršku 30 delegata Doma naroda, a štetan je izgleda samo po vitalni nacionalni interes jedne stranke, ni u kom slučaju jednog naroda”, rekla je u Novom danu na N1.

“Prisustvovala sam sastanku sa Doris Pack, koja je u razgovoru sa ženama razgovarala o tome. Ima jasan stav – ovaj zakon nije diskriminatoran po bilo koji narod, nego po samo jednu stranku, aludirajući na HDZ”, izjavila je Saradžić.

O inicijativi za smjenu Drage Puzigaće – ona je kazala da je to samo dio kontinuirane osovine Čović – Dodik.

“Ono što poslovnik dozvoljava, zahtjev Kluba delegata srpskog naroda, uputio je zahtjev za smjenu. On nije izabran voljom većine Kluba srpskog naroda. Izabrali su ga drugi. Vrijeme je da se to popravi”, poručila je.

O zamjeni Drage Puzigaće na poziciji potpredsjedavajućeg Doma naroda FBIH, Saradžić nije željela govoriti, kazavši da će se više o tome znati sutra tokom i nakon sjednice.

Podsjećamo, na sutrašnjoj sjednici Doma naroda Parlamenta FBiH naći se zahtjev za smjenu Drage Puzigaće – koji je pokrenuo Klub Srba, nakon što je Puzigaća potpisao zahtjev Lidije Bradare da se Prijedlog zakona o izbornim jedinicama proglasi destruktivnim po vitalni nacionalni interes.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.