Zakon o zdravstvenom osiguranju FBIH

Pojašnjenje pitanja

Važeći Zakon o zdravstvenom osiguranju donesen je 1997.godine. Njegova dosadašnja primjena pokazala je brojna ograničenja decentraliziranog sistema zdravstva u Federaciji BiH koja ozbiljno dovode u pitanje finansijsku održivost sektora zdravstva Federacije u cjelini, a time i ostvarivanje zdravstvene zaštite kompletnog stanovništva u Federaciji.

 

Stav SDP BiH

SDP je stava da je potrebna  alokacija sredstava obaveznog zdravstvenog osiguranja u centralni  jedinstveni  zavod zdravstvenog osiguranja. Ovim modelom alokacije sredstava obaveznog zdravstvenog osiguranja se potpuno i stvarno izjednačavaju prava osiguranika na cijelom teritoriju Federacije. Ovaj model osigurava potpunu solidarnost cijele teritorije Federacije, ali i stvarnu ujednačenost prava iz obaveznog zdravstvenog osiguranja za sve osiguranike Federacije.

 

Datum zadnje izmjene: 03.10.2017.

Socijaldemokratski stav!

A B D E F H I K M N O P R S T
  • Posts not found
U V Z

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.