Zakon o zaštiti okoliša FBiH

Pojašnjenje pitanja

Zakonski okvir zaštite okoliša u Federaciji BiH čini Zakon o zaštiti okoliša iz 2003. godine, izmjene i dopune od 2009. godine, kao i na osnovu navedenih zakona doneseni podzakonski akti, te kantonalni propisi usklađeni sa ovim zakonom. Postojeći Zakon o zaštiti okoliša je samo djelimično usklađen pravnim propisima EU iz oblasti okoliša, te da je potrebno izmjenama i dopunama postojećih ili donošenjem novih propisa dovesti do neophodnog nivoa usklađenosti. Pored ovih nedostataka važno je napomenuti, da postojeći Zakon o zaštiti okoliša, kao ni izmjene i dopune istog, nisu na najbolji način prenijeli obaveze koje je Bosna i Hercegovina kao država preuzela ratifikacijom više međunarodnih konvencija i protokola relevantnih za zaštitu okoliša.

 

Stav SDP BiH

Potreban nam je novi zakon o zaštiti okoliša na nivou FBiH koji će se temeljiti na direktivama Evropske Unije i međunarodnim konvencijama, kako bi se omogućila detaljno obrađena strateška procjena uticaja na okoliš prilikom izdavanja okolišne dozvole.

 

Datum zadnje izmjene: 03.10.2017.

Socijaldemokratski stav!

A B D E F H I K M N O P R S T
  • Posts not found
U V Z

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.