Zakon o šumama FBiH

Pojašnjenje pitanja

Šume u državnom vlasništvu  se prostiru na 1.246.300 hektara Federacije, a privatne na 277.000 hektara. Kantonalni zakoni potpuno su razvlastili Federaciju u upravljanju i vlasništvu šumama i uskratili joj nadležnosti koje su propisane ustavnim odredbama. To je omogućilo vlasnicima šuma u kantonima da rade šta  hoće – od nezakonite sječe do prodaje šumskih sortimenata kome hoće i po cijenama kakve oni odrede.

 

Stav SDP BiH

Vlada FBiH bi trebala što prije predložiti Zakon o šumama, a Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva treba uskladiti zakonske propise, kojima bi se regulisalo nesmetano gazdovanje šumama u vodozaštitnim zonama. SDP BiH je slao inicijativu za što hitnije pravljenje i usvajanje Akcionog plana za sanaciju i ozdravljenje šuma, što podrazumijeva inventuru postojećeg stanja i hitnog pošumljavanja tamo gdje je to najpotrebnije.

 

Datum zadnje izmjene: 19.09.2017.

 

Socijaldemokratski stav!

A B D E F H I K M N O P R S T
  • Posts not found
U V Z

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.