STRATEŠKO PLANIRANJE SDP:

Zakon o radu neće dobiti našu podršku

Socijaldemokratska partije BiH je u petak 24.07. U Sarajevu održala Strateško planiranje. Na ovom događaju bili su prisutni predsjednici lokalnih organizacija iz cijele BIH i članovi Predsjedništva SDP BiH.

Strateško planiranje otvorio je Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a govoreći o trenutnoj političkoj situaciji u BiH i poziciji SDP. Nikšić je posebno istaknuo značaj očuvanja i daljnjeg jačanja jedinstva partije u kontekstu odgovora na krizu u koju je BiH dovela aktuelna vlast. On je posebno naglasio da je izuzetno važno da će SDP podržati samo ona zakonska rješenja koja su u skladu sa programskim načelima SDPa i u dobrobiti građana. Zakon o radu koji je utvrdila Vlada FBiH neće dobiti našu podršku jer nije usaglašen sa sindikatima i umanjuje prava radnika.

Na strateškom planiranju razgovarano je i o predstojećem Kongresu i izborima za Predsjednika SDP BiH, pripremi nivog Programa i Statuta partije kao i o pripremama za Lokalne izbore 2016.godine.

Nakon Strateškog planiranja u subotu će se održati i sjednica Glavnog odbora na kojoj će biti raspisani izbori za Predsjdnika i do ijeti Odluka o održavanju Kongresa.

 

Centar za informisanje SDP BiH

 

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.