Zakon o radu FBiH

Pojašnjenje pitanja

Usvajanje Zakona o radu, kao jednog od ključnih zakonskih normi iz oblasti radnog zakonodavstva, moralo bi pratiti široki društveni konsenzus, prilagodljivost realnim životnim i privrednim uslovima u BiH i izrazita socijalna osjetljivost prema radnicima prije negoli poslodavcima, koji moraju imati ambijent za stvaranje novih vrijednosti, ali ne preko leđa radnika. Zakon o radu u FBiH usvojen je 2015. godine unatoč protivljenju i negodovanju sindikata.

 

Stav SDP  BiH

SDP BiH se protiv ovakvog Zakona borio u oba doma Parlamenta FBiH ulažući desetine amandmana, od kojih niti jedan nije usvojen. Također, zbog nelegalnog načina usvajanja žalili smo se i Ustavnom sudu. Nepovoljni Zakon o radu FBiH i danas je na snazi, ali socijaldemokrati neće odustati dok se on ne izmijeni i dok njegove odredbe ne budu u interesu svih građana, a naročito radnika.

 

Datum zadnje izmjene: 19.09.2017.

 

 

Socijaldemokratski stav!

A B D E F H I K M N O P R S T
  • Posts not found
U V Z

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.