Vrdoljak

Zakon o prebivalištu i boravištu predizborna kampanja SNSD-a

Sve što entiteti oko toga rade nije u skladu sa Ustavom, sa zakonima, ni sa Dejtonom na koji se Dodik izuzetno mnogo i često poziva. Mislim da nema veze što raspravljaju, doći će to sve ipak na svoje

Slika

Delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Krunoslav Vrdoljak (SDPBiH) je, komentirajući današnje razmatranje u Narodnoj skupštini RS-a Nacrta zakona o prebivalištu i boravištu u RS-u, kazao Agenciji FENA da je to ponašanje SNSD-a, odnosno predsjednika SNSD-a i RS-a koje je usmjereno ka oštroj retorici kad je u pitanju predizborna kampanja. 

– Recimo to jednom rečenicom, preživjet ćemo i to – kazao je Vrdoljak. 

Po njegovim riječima, nema to smisla, nema to logike „to je zakon koji treba da se usvoji na državnoj razini“. 

– Sve što entiteti oko toga rade nije u skladu sa Ustavom, sa zakonima, ni sa Dejtonom na koji se Dodik izuzetno mnogo i često poziva. Mislim da nema veze što raspravljaju, doći će to sve ipak na svoje – kazao je Vrdoljak. 

Upitan za prijedlog izmjena i dopuna Zakona o prebivalištu i boravištu državljana BiH koji je u proceduri u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, Vrdoljak je kazao da misli da je to „zakon koji je usklađen, uglavnom, čak i u cijelosti, s međunarodnim propisima kad je ta oblast u pitanju“. 

– SDP-ov stav je da podrži taj zakon u obliku koji je predložen. Mi smo zadnji put u Domu naroda PSBiH glasali da to ide iz žurne u redovnu proceduru zato što smatramo da treba, to je i moj stav, omogućiti SDA ako ima neke stvarne, objektivne primjedbe, da se pokuša raspraviti o tim amandmanima koje bi oni predložili – kazao je Vrdoljak. 

Dodao je da neke velike intervencije u tom zakonu nisu potrebne i misli da će  on u ovom obliku i  biti prihvaćen. 

– On je sada na usaglašavanju na Kolegiju Doma naroda. Međutim, član Kolegija Sulejman Tihić je bolestan, pa ne znamo kada će se to završiti. Uglavnom stav je da treba podržati zakon – kazao je Vrdoljak. 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.