Zakon o liječenju neplodnosti biomedicinski potpomognutom oplodnjom

Pojašnjenje pitanja

Bosna i Hercegovina je jedina zemlja u regionu koja nema usvojenu i usaglašenu zakonsku regulativu o liječenju neplodnosti biomedicinski potpomognutom oplodnjom. Dok RS i Distrikt Brčko imaju zakonsku regulativu, Federacija još uvijek zaostaje. Svaki šesti par u BiH je suočen sa problemom neplodnosti. Jedan tretman biomedicinski potpomognute oplodnje u klinikama ima cijenu između 4.000 i 8.000 KM. Ovako visoke cifre nedostižne su većini bh. građana, a jedina opcija za tretman je iznalaženje finansijskih sredstava putem bankarskih kredita.

 

Stav SDP BiH

SDP smatra da svako ima pravo da bude roditelj. Kreirali smo Prijedlog Zakona o liječenju neplodnosti biomedicinski potpomognutom oplodnjom u FBiH 2012. godine.  Smatramo da je država dužna pomoći hiljadama parova koji zbog neplodnosti trenutno ne mogu imati djecu, a nemaju novac da sami finansiraju biomedicinski potpomognutu oplodnju. Nužno je svakome omogućiti pravo na potomstvo, a slobodna volja pojedinca je da li će to pravo iskoristiti i na koji način.

 

Datum zadnje izmjene: 19.09.2017.

Socijaldemokratski stav!

A B D E F H I K M N O P R S T
  • Posts not found
U V Z

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.