GO SDP BiH Mostar

Zakon o izbornim jedinicama ni u kom slučaju nije diskriminatoran

U organizaciji Fondacije Konrad Adenauer danas je održano predavanje i druženje sa Doris Pack na kojem su učestvovale članice SDP BiH. Doris Pack je u svom predavanju govorila o svom dugogodišnjem političkom iskustvu, izbornim kampanjama i načinu provođenja kampanja u zemljama Evropske unije.

Tokom ugodnog i konstruktivnog razgovora odgovorila je na brojna pitanja prisutnih, vezano za stanje u Bosni i Hercegovini i budućnost BiH na putu ka Evropskoj uniji. Posebno je od naših članica apostrofiran jučerašnji Zakon o izbornim jedinicama i izboru delegata u Dom naroda FBiH za koji je uvažena Gđa Pack kazala da je bitan i da ni u kom slučaju nije diskriminatoran prema jednom od naroda, već samo za jednu političku stranku, aludirajući na HDZ.