Zakon o državnoj službi

Pojašnjenje pitanja

Ustavni sud Federacije Bosne i Hercegovine donio je odluku po kojoj Zakon o državnoj službi nije u skladu s entitetskim Ustavom, pa je stoga stavljen van snage. Riječ je o zakonu koji je aktuelna parlamentarna većina 2015. godine usvojila unatoč žestokim kritikama SDP-a, međunarodne zajednice, nevladinih organizacija i drugih opozicionih stranaka.

 

Stav SDP BiH

SDP BiH upozorava da će ovaj Zakon dovesti do potpune privatizacije državne službe i javne uprave. U prevedenom značenju, prilikom primanja kandidata u državnu službu najveći kriterij bila bi stranačka i politička pripadnost, a ne kompetencija i vještine koje su neophodne za određenu poziciju.

 

Datum zadnje izmjene: 19.09.2017.

Socijaldemokratski stav!

A B D E F H I K M N O P R S T
  • Posts not found
U V Z

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.