Zaključci Savjeta za zdravstvo KO SDP Tuzla

Kantonalni odbor SDPBiH Tuzla, u cjelosti podržava zaključke Savjeta za zdravstvo KO SDPBiH Tuzla, koji su doneseni na sjednici Savjeta 7.6.2018. godine.

Z A K LJ U Č C I

1. Povodom aktuelnih dešavanja u zdravstvenom sistemu Tuzlanskog kantona, Kantonalni odbor SDPBiH Tuzla zahtijeva od Vlade TK da obezbijedi stalnu i kontinuiranu zdravstvenu zaštitu građana TK na svim nivoima.

2. Tražimo da Vlada TK nastavi pregovore sa Strukovnim sindikatom doktora medicine i stomatologije Tuzlanskog kantona, u smislu priznavanja reprezentativnosti na TK, a u cilju uspostavljanja ravnopravnosti sa ostalim ljekarima Federacije BiH.

3. Kantonalni odbor SDPBiH Tuzla oštro se protivi pokušaju izazivanja vještačke nesloge između doktora medicine, medicinskih tehničara i ostalih uposlenih u zdravstvu, koji su i do sada pokazali da imaju jedinstveni cilj: Brigu o pacijentima sa našeg Kantona.

4. Tražimo da se Vlada TK aktivno uključi u rješavanje problema u zdravstvu sa Sindikatom doktora medicine i stomatologije Tuzlanskog kantona ravnopravno kao što je to učinila sa Nezavisnim Strukovnim sindikatom radnika zaposleih u zdravstvu TK, jer je za to jedino nadležna Vlada Tuzlanskog kantona, a ne menadžmenti zdravstvenih ustanova.

5. Za provođenje ili neprovođenje navedenih zaključaka, Kantonalni odbor SDPBiH Tuzla smatra isključivo odgovornu Vladu Tuzlanskog kantona.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.