Ermina Salkičević-Dizdarević

Zajednička komisija za ekonomsku saradnju između BIH i Republike Slovačke

Tokom bilateralnih susreta inicirani su prijedlozi za poboljšanje uslova ekonomske saradnje između preduzeća dviju zemalja, BiH i Slovačke.

Slika

U Bratislavi je 24. i 25. aprila 2014. godine održana prva sjednica Zajedničke komisije za ekonomsku saradnju između Bosne i Hercegovine i Republike Slovačke. Predsjedavajuća bosanskohercegovačke strane je zamjenica ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine, gđa. Ermina Salkičević- Dizdarević, dok slovačku stranu predstavlja državni sekretar Ministarstva za ekonomiju Republike Slovačke, g. Dušan Petrik.

Tokom bilateralnih susreta razmatrani su ukupni ekonomski odnosi dviju zemalja s ciljem identifikovanja mogućnosti budućeg razvoja ekonomske saradnje, te inicirani prijedlozi za poboljšanje uslova ekonomske saradnje između preduzeća dviju zemalja. S posebnom pažnjom su razmatrane mogućnosti za unaprjeđenje saradnje u oblastima od obostranog interesa, kao i mogućnosti za podsticanje međusobnih ulaganja, te date preporuke za dalje aktivnosti koje trebaju preduzeti dvije strane u cilju unapređenja međusobne ekonomske saradnje.

25. aprila. potpisan je i Protokol o ekonomskoj saradnji dvije države, a značajnije oblasti o kojima se razgovaralo su oblasti energetike, podrške trgovini i investicijama, poljoprivrede, finansija i saobraćaja. Protokol je u ime Bosne i Hercegovine potpisala zamjenica ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa, gđa. Ermina Salkičević- Dizdarević, a u ime Republike Slovačke državni sekretar- zamjenik ministra ekonomije, g. Pavol Pavlis.

 

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.