Zajednička izjava o govoru mržnje u predizbornom periodu

U Parlamentarnoj skupštini BiH predstavljena je Zajednička izjava Kluba za evropske integracije i sigurnost o govoru mržnje u predizbornom periodu.

Zastupnik Saša Magazinović je poručio kako je važno prevenirati govor mržnje te da je neophodno da se radi na tome prije nego govor mržnje dostigne fatanle posljedice. On je također pozvao pravosudne organe da iskoriste dostupne alatke za borbu protiv govora mržnje.

Momčilo Novaković, zastupnik NDP-a, je pozvao medije da odigraju važnu ulogu u predizbornoj kampanji te da ne prenose govor mržnje ili ksenofobije, ali i regulatorne agencije da kažnjava one medije koji to budu radili. Istaknuo je da se ovo posebno odnosi na javne servise u BiH.

Delegat iz Doma naroda Sifet Podžić kaže kako je ovaj klub koji čini 14 zastupnika/delegata iz 12 partija pokazuje da se može zajednički raditi, ali i da je ovo urađeno na vrijeme samo nekoliko dana nakon raspisivanja izbora u BiH.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.