Zajednička čestitka brčanskih organizacija SDP-a i DF-a povodom Dana nezavisnosti

Dragi naši sugrađani ,

29. februara i 1.marta 1992 godine na referendum o nezavisnosti Bosne i Hercegovine izašlo je 63,6 % stanovnika ili 2.073.568 glasača, od čega je za nezavisnost glasalo 99,5 %, a 0,5% protiv te odluke. Dakle gotovo 2/3 građana je pristupilo referendumu, čime je isti uspješno proveden. Tadašnje rukovodstvo SDS-a, pozivom da se ne izlazi na referendum, je u stvari bilo u funkciji politike Slobodana Miloševića i njegovoj težnji da Bosnu i Hercegovinu stavi pod protektorat Srbije u trenutku raspada Jugoslavije. Da se u tom momentu mislilo o interesu naroda do rata ne bi došlo. Jedan izgubljen život je visoka cijena, a rat nam je odnio mnogo života.

Danas kada nas plaše podjelama, kada veliki dio stanovnika BiH nema posao, kada naša djeca žele otići „trbuhom za kruhom“, kada samo mali broj građana lijepo živi, nije vrijeme za veliko slavlje, ali kada svi zajedno počnemo da izgrađujemo zajedničku budućnost u jedinoj nam domovini Bosni i Hercegovini imaćemo razloga za slavlje.
Godinama nas dijele po nacijama, svađaju nas, komšije i susjedi žele da nas pripoje sebi i otmu nam ono što je vjekovima naše, Bosansko i Hercegovačko.
Neki iz straha slušaju nacionaliste i misle da će im Beograd , Zagreb ili Istanbul biti bliži od njihove rodne grude i trenutno dobro profitiraju na tome.
Sa druge strane niko od njih se ne pita kako danas žive borci, penzioneri, radnici i seljaci? Kakvu perspektivu mladima nude oni koji nas već 25 godina lažu i omalovažavaju?
Zato , dragi naši sugrađani, dignite glavu i kao 1. Marta 1992 godine , prigrlite snažno Bosnu i Hercegovinu, domovinu svih nas, jer samo tako možemo bolje.
Samo snažna i jedinstvena Bosna i Hercegovina je garant mira i stabilnosti na Balkanu, samo ekonomski jaka nudi prospretitet svojim građanima, nudi budućnost.
Neka ovaj 1. Mart bude dan kada je Bosna i Hercegovine krenula putem jedinstva, ljubavi i napretka, putem stvarne nezavisnosti.

Demokratska Fronta BiH i Socijaldemokratska partija BiH, okupljene oko zajedničkog cilja stvaranja jedinstvene i snažne Bosne i Hercegovine Vam čestitaju 1. Mart Dan Nezavisnosti.

Da nam živi nezavisna i suverena Bosna i Hercegovina!

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.