Lagumdžija – ambasador Erginay

Zahvalnost Vladi i narodu Republike Turske za pomoć u saniranju posljedica poplava u Bosni i Hercegovini

Dr. Lagumdžija je ambasadoru Erginayu tokom razgovora zaželio uspješan diplomatski mandat koji će rezultirati daljnjim unapređenjem odnosa Bosne i Hercegovine i Turske, te sagovornika informirao o aktuelnim prilikama u BiH.

Slika

Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine dr. Zlatko Lagumdžija primio je ambasadora Republike Turske u BiH Cihada Erginaya.

Dr. Lagumdžija je ambasadoru Erginayu tokom razgovora zaželio uspješan diplomatski mandat koji će rezultirati daljnjim unapređenjem odnosa Bosne i Hercegovine i Turske, te sagovornika informirao o aktuelnim prilikama u BiH.

Dr. Lagumdžija je posebnu pažnju posvetio vanjskopolitičkim ciljevima BiH i aktivnostima koje se provode na tom planu, te u Briselu održanoj Međunarodnoj donatorskoj konferenciji za Bosnu i Hercegovinu i Srbiju na kojoj su prikupljena značajna sredstva za obnovu i oporavak nakon katastrofalnih poplava koje su dvije zemlje pogodile u maju ove godine.

U vezi s navedenim dr. Lagumdžija se ambasadoru Erginayu posebno zahvalio za intenzivnu podršku koju Republika Turska pruža Bosni i Hercegovini na putu ka članstvu u NATO-u i Evropskoj uniji, kao i za urgentnu pomoć koju su narod i Vlada Republike Turske uputili građanima BiH tokom i nakon poplava, kao i za nova sredstva koja je Vlada Republike Turske osigurala za BiH na donatorskoj konferenciji.

Tokom razgovora sagovornici su između ostalog izrazili zadovoljstvo dosadašnjim intenzitetom susreta na svim nivoima između Bosne i Hercegovine i Republike Turske, te pozdravili visok stepen reguliranosti bilateralnih odnosa kroz različite međudržavne sporazuma. Izrazili su spremnost dvije zemlje za unapređenje saradnje na svim poljima, a posebno u oblasti ekonomije i investicija.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.