Damir Mašić

Zahvaljujući SDP-u štetni pravilnik o fiskalnim kasama je stavljen van snage

Zastupnik SDP-a u Federalnom parlamentu Damir Mašić napisao je kako je ponajviše zahvaljujući aktivnostima kluba zastupnika ove stranke i usvojenog zaključka na kojem su insistirali gotovo tri mjeseca, “štetni Pravilnik o zamjeni fiskalnih kasa stavljen van snage”.

Borba se isplatila, kaže Mašić te podsjeća da je prije mjesec dana u Parlamentu FBiH usvojen zaključak Predstavničkog doma koji nalaže Ministarstvu finansija stavljanje van snage Pravilnika kojim je propisana obaveza zamjene fiskalnih kasa što bi privrednike koštalo preko 60 miliona KM.

“Na sjednici 27.09. su prvi put odbili prijedlog SDP-a da se o tome uopšte raspravlja, 27.10. su odbili zaključak koji smo predložili, a kojim bi se Pravilnik stavio van snage. Na sjednici 31. novembra smo isti zaključak predložili i mi i klub SDA koji je u međuvremenu evoluirao u svom stavu spram uvedenog nameta privredi što smo pozdravili”, navodi on.

Ponovo se zahvaljujem dijelu parlamentaraca vladajuće većine koji su prepoznali našu argumentaciju i zajedno s nama glasali o stavljanju van snage lošeg i štetnog pravilnika Vlade FBiH i Ministarstva finansija, dodao je.

“Još jednom hvala opozicionim klubovima koji su od početka bili s nama. Jedna bitka dobijena. Idemo dalje”, zaključio je on.

Klix