Damir Mašić

Zahvaljujući SDP-u štetni pravilnik o fiskalnim kasama je stavljen van snage

Zastupnik SDP-a u Federalnom parlamentu Damir Mašić napisao je kako je ponajviše zahvaljujući aktivnostima kluba zastupnika ove stranke i usvojenog zaključka na kojem su insistirali gotovo tri mjeseca, “štetni Pravilnik o zamjeni fiskalnih kasa stavljen van snage”.

Borba se isplatila, kaže Mašić te podsjeća da je prije mjesec dana u Parlamentu FBiH usvojen zaključak Predstavničkog doma koji nalaže Ministarstvu finansija stavljanje van snage Pravilnika kojim je propisana obaveza zamjene fiskalnih kasa što bi privrednike koštalo preko 60 miliona KM.

“Na sjednici 27.09. su prvi put odbili prijedlog SDP-a da se o tome uopšte raspravlja, 27.10. su odbili zaključak koji smo predložili, a kojim bi se Pravilnik stavio van snage. Na sjednici 31. novembra smo isti zaključak predložili i mi i klub SDA koji je u međuvremenu evoluirao u svom stavu spram uvedenog nameta privredi što smo pozdravili”, navodi on.

Ponovo se zahvaljujem dijelu parlamentaraca vladajuće većine koji su prepoznali našu argumentaciju i zajedno s nama glasali o stavljanju van snage lošeg i štetnog pravilnika Vlade FBiH i Ministarstva finansija, dodao je.

“Još jednom hvala opozicionim klubovima koji su od početka bili s nama. Jedna bitka dobijena. Idemo dalje”, zaključio je on.

Klix

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.