Informacija Kluba vijećnika SDP sa 32. sjednice Opštinskog vijeća Novi Grad Sarajevo

Zahtjevi Kluba vijećnika SDP Novi Grad urodili plodom: Pomoć penzionerima Novog Grada

Na jučerašnjoj sjednici Opštinskog vijeća Novi Grad Sarajevo usvojene su izmjene i dopune Budžeta Općine za tekuću godinu. Klub vijećnika SDP je podržao ovakvu izmjenu budući da je istim u određenoj mjeri skrenuta pažnja na socijalno ugrožene građane opštine.

Naime, u posljednje tri godine evidentan je indolentan odnos vodećih ljudi Opštine Novi Grad za realne potrebe građana, a naročito se to odnosi na potrebe građana koji žive na rubu egzistencije. Zahtjevi kluba vijećnika SDP-a su se odnosili na povećanje izdataka za socijalno ugrožene kategorije koji proporcionalno moraju pratiti promjene budžeta Općine. Nažalost, zahtjevi poput povećanja iznosa za liječenje teško oboljelih, sredstava za volontiranje mladih ljudih, stipendiranje učenika, studenata i sportista, sredstva namijenjena poljoprivrednicima, pomoć penzionerima i socijalno ugroženim građanima i slični su bili odbijani, a novčana sredstva preusmjeravana u sumnjive stranačke fondove vladajuće stranke SDA.

Nakon višegodišnjih ukazivanja SDP-a na ovu nepravdu i zahtjeva za njeno ispravljanje jučer je donesena odluka da se penzionerima Novog Grada uplati jednokratna pomoć u iznosu od 50 KM.

Evidentno je da SDA ovakve aktivnosti podržava samo u predizborne svrhe i obzirom da se bliže lokalni izbori na sve načine pokušavaju vratiti izgubljeno povjerenje, budući da ovakve aktivnosti nisu predviđene Dokumentom okvirnog budžeta za naredne tri godine kao ni u Nacrtu istog za iduću godinu.

Klub vijećnika SDP Novi Grad Sarajevo će se zalagati da ovakav vid pomoći i raspodjele budžeta bude planiran za svaku budžetsku godinu.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.