Igor Stojanović za Dnevni avaz

Zahtjev za smjenu Vlade Kantona Sarajevo je itekako opravdan

Igor Stojanović, zastupnik SDP-a u Skupštini Kantona Sarajevo, komentirajući za “Avaz” zahtjev za smjenu Vlade KS, da je itekako opravdan, jer, kako ja naglasio, Vlada bez dva ministira nije Vlada, niti može odgovoriti na potrebe građana, pogotovo u vrijeme pandemije koronavirusa.

– Jasno je svima da je Vlada bez dva ministra neozbiljna vlada niti zna šta radi u ovom kriznom periodu. Pored nove najave pandemije imat ćemo težu i ekonomsku i zdravstvenu situacija i s ovom

Vladom ući u takav period je pogubno za građane KS zato se i 18 ljudi odlučilo da zatraži sjednicu Skupštine na kojoj ćemo odlučiti o povjerenju vlade Marija Nenadića – kaže Stojanović
Komentirajući dešavanja u SDA, gdje stranka odlučila isključiti Aljošu Čamparu, jer je potpisnik zahtjeva za smjenu Vlade, stojanović kaže da nije ništa iznenađujuće.

– I Aljoša Čampara i ranije Elmedin Konaković su pokušali da naprave određene promjene po pitanju politike SDA. Mislim da nakon njihovoh izlaska i onoga šta su oni nama ispričali šta se dešava unutar SDA jasno je da je ova stranka duboko zabrazdila u nacionalizam i kriminal i jasno je da ovu stranku treba udaljiti iz vlasti i to pod hitno – kaže Stojanović.

avaz.ba


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu