Martinović

Zahtjev za smjenu ministara Lagumdžije i Osmića čisto politikanstvo uoči izbora

Smjenom njih dvojice, Vijeće ministara BiH ostalo bi bez bošnjačkih članova, što bi značilo blokadu, rekla je Martinović.

Slika

Danijela Martinović, poslanica Socijaldemokratske partije BiH izjavila je Agenciji FENA da je zahtjev za smjenu ministra vanjskih poslova BiH Zlatka Lagumdžije na današnjoj sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH čisto politikanstvo uoči izbora.
 
Ona to smatra i kada je u pitanju i zahtjev za smjenu ministra odbrane BiH Zekerijaha Osmića. 

Smjenom njih dvojice, Vijeće ministara BiH ostalo bi bez bošnjačkih članova, što bi značilo blokadu, rekla je Martinović.
 
Dodatni problem bi po njenom mišljenju stvorilo to što su dvojica ministara aktivno uključeni u organizaciju donatorske konferencije, nakon katastrofalnih poplava u BiH. 

– Zaista se radi o pravom politikantskom zahtjevu – rekla je Martinović. 

Šef poslaničkog kluba Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Drago Kalabić je izjavio da je „smjena ministra Lagumdžije danas u rukama HDZ-a BiH“, dok poslanik Narodne stranke Radom za boljitak Mladen Ivanković Lijanović smatra da ovaj zahtjev nije trebalo isticati tri mjeseca uoči izbora, već stav prepustiti biračima BiH.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.