SDP BiH Velika Kladuša

Zahtjev za ponovnim brojanjem glasačkih listića na ukupno 45 biračkih mjesta

Danas je Centralna izborna komisija BiH (CIK) utvrdila rezultate lokalnih izbora u BiH koji su održani 02.oktobra.
Po rezultatima CIK-a, SDP BiH u Velikoj Kladuši osvojila je 536 glasova, čime nam je za prelazak izbornog praga od 3% nedostajalo 0,12% ili tačnije 22 glasa.
Nakon objave utvrđenih rezultata, SDP BiH Velika Kladuša će u skladu sa zakonskim odredbama Izbornog zakona uputiti žalbu i zahtjev za ponovnim brojanjem glasačkih listića na ukupno 45 biračkih mjesta, iz opravdanih sumnji da se radilo o velikom broju nezakonitih radnji kada je u pitanju brojanje samih glasačkih listića i upisivanje konačnih rezultata na biračkim mjestima, što je utvrđeno na 15 od 20 ponovno brojanih biračkih mjesta.
Smatramo da je SDP BiH ovakvim nezakonitim radnjama oštećen u vidu većeg broja glasova, što daje posebnu težinu ukoliko je za sam prelazak praga potrebno svega 22 glasa.
SDP Velika Kladuša će uskoro završiti detaljnu analizu izbornih rezultata po kojima nismo ostvarili zadovoljavajući rezultat, te zauzeti stav o daljnjem djelovanju.
Ovim putem se zahvaljujemo svim građanima koji su izašli na izbore i glasali za SDP BiH, odnosno građanima koji su glasali za naš izborni program od kojeg mi bez obzira na rezultate izbora nećemo odustati, te ćemo uz pomoć dobronamjernih građana itekako se potruditi da kroz inicijative se borimo za realizaciju našeg i vašeg izbornog programa u cilju poboljšanja svih segmenata našeg društva.