Sarajevo

Začuđujuća podrška SBB-a novoj Vladi Srednjobosanskog kantona

Kantonalni odbor Socijaldemokratske partije BiH Travnik pozdravlja jučerašnje formiranje Vlade Srednjobosanskog kantona, ali u isto vrijeme, smatra kako su probijeni svi rokovi za njeno formiranje i da je nakon devet mjeseci od održavanja opštih izbora u našoj zemlji, kasno za bilo kakav ozbiljan rad na rješavanju nagomilanih problema građana u ovom kantonu.

Iako ovim kantonom godinama vlada osovina SDA-HDZ, jučerašnjim formiranjem Vlade SBK, SDA je ostala bez većeg uticaja u ovom sazivu vlade, jer je HDZ, po prvi put otkada postoji ovaj kanton, dobio više ministarskih mjesta u vladi od SDA, uključujući ministarstva koja imaju kontrolu nad značajnim budžetskim sredstvima. Ovo je još jedan očit dokaz ustupka SDA HDZ-u i način djelovanja koji je preslikan sa federalnog nivoa, što je dovelo i do raspada aktuelne vladajuće koalicije SDA-HDZ-DF.

Ipak, ono što je više začuđujuće jeste što su podršku ovoj vladi dali oni koji se predstavljaju kao opozicija, a to su zastupnici SBB-a. Upravo je njihovim rukama izabrana nova vlada, iako su zastupnici SBB-a u Skupštini SBK mjesecima ranije ponavljali da neće dati podršku novoj vladajaćoj većini. Ostaje da se vidi da li je podrška SBB-a Vladi SBK najava ulaska ove stranke u vlast na federalnom nivou.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.