Visoko

Zabrinutost povodom nezvaničnih informacija koje kruže unutar medijske i javne sfere

Također smatramo da Općina Visoko mora konačno da građanima položi račun, odnosno rezultate tzv. Reforme javnog sektora sa kojom se mi nismo i nikada nećemo složiti

Slika

Općinski odbor Socijaldemokratske partije Visoko izražava zabrinutost povodom nezvaničnih informacija koje kruže unutar medijske i javne sfere u Visokom a vezanim za dešavanja u JP Gradska Groblja.

S obzirom da smo saznali niz nezvaničnih i neprovjerenih informacija da je direktor JP Gradska Groblja Asmir Hodžić dobio otkaz nakon njegove intervencije u cilju sprečavanja izmještanja mašina potrebnih za tehnološku proizvodnju pogrebne  opreme za Orašje, smatramo da Općina Visoko i javno preduzeće Gradska Groblja imaju dužnost zvanično potvrditi ili demantirati ove informacije te objasniti da li će izmještanje navedenih mašina imati uticaj na pripreme posmrtnih ostataka žrtava genocida u Srebrenici za dženazu.

Također smatramo da Općina Visoko mora konačno da građanima položi račun, odnosno rezultate tzv. Reforme javnog sektora sa kojom se mi nismo i nikada nećemo složiti. Od usvajanja dokumenta zvanog   „ Smjernice reforme javnog sektora“ prošlo je jako puno vremena a konkretni rezultati iste su potpuno nepoznati općoj javnosti te se ista mora zadovoljiti nepotpunim, nezvaničnim i neprovjerenim informacijama. Stoga cijenimo da je u provođenju Reforme javnog sektora potrebno mnogo više transparentnosti kako bi građani, uposlenici JU i JP ali i politički subjekti imali tačne i provjerene informacije.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.