Zabrana fašističkih organizacija i simbola

Pojašnjenje pitanja

U Bosni i Hercegovini još uvijek djeluju organizacije koje veličaju fašizam i nerijetko su podržane od strane političkog vrha nacionalnih stranaka. Te organizacije također često ističu svoje simbole ili simbole fašističkih režima i pokreta koje veličaju.

 

Stav SDP BiH

Za dobrobit Bosne i Hercegovine i svih njenih građana nužno je zabraniti rad svim organizacijama koje baštine fašističku, nacističku, ustašku, četničku ili tradiciju SS Handžar divizije. Socijaldemokrati su nekoliko puta predlagali Zakon o zabrani fašističkih organizacija i simbola, gdje je definisano da ovakve organizacije moraju biti zabranjene, a isticanje njihovih simbola kažnjivo.

 

Datum zadnje izmjene: 19.09.2017.

Socijaldemokratski stav!

A B D E F H I K M N O P R S T
  • Posts not found
U V Z

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.