OO SDP BiH Tešanj

Zabava tešanjskih gimnazijalaca sa nacističkim simbolima je zvono za uzbunu

Fotografije sa „predmaturalne zabave“ tešanjskih gimnazijalaca, sa nacističkim simbolima („Arbeit macht frei“ natpis na majcama koji asocira na ozloglašene nacističke logore), koje se posljednjih dana šire društvenim mrežama samo potvrđuju da Tešanj i nije baš toliko evropski, kakvim se pokušava predstaviti.

Ovaj slučaj nam jasno oslikava gdje se mi kao društvo trenutno nalazimo. Ovo potvrđuje da je naš obrazovni sistem prilično zakazao, te da mladi završavaju školovanje, a da nisu dovoljno edukovani, da nisu spremni prepoznati i suprotstaviti se negativnim društvenim pojavama. Ovakvo ponašanje se ni na jedan način ne može, ne treba i ne smije opravdavati ili relativizirati.

Mi, u Općinskoj organizaciji SDP BiH Tešanj, smatramo da ovaj slučaj treba da nam bude opomena, da bude zvono za uzbunu, da je krajnje vrijeme da se trgnemo i da djelujemo. Ovom prilikom pozivamo cjelokupno društvo, a posebno obrazovne institucije kako u Tešnju tako i cijeloj Bosni i Hercegovini, da svako preuzme svoj dio odgovornosti, te da u okviru svojih nadležnosti i mogućnosti učinimo maksimum kako bi mladima, ali i cjelokupnoj bh javnosti objasnili šta je to fašizam, da ih naučimo kako da prepoznaju i kako da se odupru sveprisutnim pojavama neofašizma, kako nam se ovakvi i slični sramotni događaji više nikada ne bi ponovili.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.