Kantonalna organizacija SDP Sarajevo

Za zloupotrebe u JP “Lokom” odgovornost mora snositi i načelnik Semir Efendić

Nakon informacija iz Tužilaštva Kantona Sarajevo da je među uhapšenim u akciji “Zadruga” i direktor Javnog preduzeća “Lokom”, čiji osnivač je Općina Novi Grad Sarajevo, tražimo od Semira Efendića i njegove SDA da javnosti, bez odlaganja, objasne šta se dešava u ovoj firmi koja raspolaže sa milionskim budžetskim sredstvima?

Ovo nije prvi skandal koji se veže za poslovanje firme “Lokom”, ali hapšenje njenog direktora, kap je koja je prelila čašu. Efendić i njegova SDA građanima duguju objašnjenje šta se dešava u ovoj kompaniji, koja se finansira novcem građana.

Mi, u Socijaldemokratskoj partiji BiH, smo i ranije upozoravali da je “Lokom” pretvoren u SDA firmu za izvlačenje budžetskog novca, ali ni SDA, kao ni Efendić, nisu smatrali da zbog toga javnosti trebaju položiti račune. Sada je jasnije zašto su i mijenjali Statut preduzeća kako bi zaposlili direktora sa srednjom stručnom spremom i zašto su stalno povećavana budžetska sredstva koja su se po raznim osnovama prebacivala Lokomu.

Zato ih sada pozivamo da objasne je li novcem koji je izvlačen putem JP “Lokom” plaćana kampanja SDA?

Ukoliko se pokaže da je “Lokom” zloupotrebljavao podatke studenata i učenika, kako bi izvlačio budžetski novac, onda za to odgovornost, makar političku i moralnu, mora snositi i načelnik Efendić koji bi trebao podnijeti ostavku.

Ovim putem izražavamo punu podršku profesionalnom i zakonitom radu policijsko-pravosudnih organa Kantona Sarajevo i BiH u obračunu sa kriminalom, naročito zloupotrebom budžetskih sredstava i sistemskom korupcijom.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.