Na druženju sa medijima predstavljen slogan SDP BiH

Za sve nas – slogan Socijaldemokratske partije BiH za Lokalne izbore

Na današnjem druženju sa medijima Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine predstavila je slogan za predstojeću izbornu kampanju pod nazivom “Za sve nas“.

Novinarima su se obratili predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić i generalni sekretar partije Irfan Čengić.

„SDP BiH na predstojećim Lokalnim izborima izlazi u 98 općina i gradova sa 2.066 kandidata i kandidatkinja za općinska i gradska vijeća i 36 kandidata za gradonačelnike i načelnike, što je dokaz da je SDP BiH prisutan u cijeloj Bosni i Hercegovini“, istaknuo je Irfan Čengić na samom početku današnjeg druženja.

Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić je poručio da SDP BiH ne odustaje od ideje jedinstvene države svih njenih građana.

„Želimo biti partija svih građana BiH, i radnika i seljaka i inteligencije koji ideju socijaldemokratije doživljavaju na pravi način i koji BiH doživljavaju svojom domovinom. SDP BiH je bio i uvijek će biti za ideju jedinstvene Bosne i Hercegovine. Svi oni koji su na ovom fonu su dobro došli i mogu biti naši saveznici u izgradnji bolje države“, rekao je Nikšić i dodao da zbog onoga što radi trenutna vlast, ovi izbori su veoma važni i puno su više od lokalnih izbora i izbora gdje biramo gradonačelnike, načelnike i vijećnike.

„Upravo slogan SDP BiH šalje poruku da je ovo zemlja svih njenih građana i građanki. Slogan je sastavljen od tri riječi. Mi u SDP BiH odlučili smo se da naš slogan za predstojeće izbore bude ‘Za sve nas’. To zapravo nije samo slogan, to je cilj koji želimo postići. Želimo stvoriti BiH da bude zemlja za sve nas. Želimo da BiH bude društvo u kojem će biti mjesta za sve nas i u kojem će za sve nas vrijediti i važiti jednaka i ista pravila. “, kazao je Nikšić.

SDP BiH će se kao partija zalagati za jačanje ekonomije i otvaranje novih radnih mjesta. Zemlji je potrebna bolja infrastruktura i potrebno je posvetiti više pažnje unaprjeđenju sistema socijalne pomoći, pomaganju radnicima i penzionerima, jer upravo ove kategorije su najveće žrtve vlasti koje trenutno upravljaju BiH.

Na prozivke vladajuće koalicije da je SDP BiH isključivo bošnjačka ljevica predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić je poručio da SDP BiH nije ni muslimanska, ni srpska, ni hrvatska ljevica, već ljevica i partija svih građana Bosne i Hercegovine bez obzira na njihovu etničku pripadnost.