KO SDP BiH HNK

Za smrt beba u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar netko hitno mora odgovarati

Kantonalni odbor SDP BiH Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) po tko zna koji put podsjeća javnost da u HNK još nitko nije, a sudeći prema do sada ispoljenom stupnju bahatosti, niti će preuzeti, a još manje snositi odgovornost za smrt beba u Mostarskoj bolnici.

I pored dramatičnog stanja u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici (SKB) Mostar, na koje javnost već duži period upozoravamo, iz SKB-a nas mjesecima uvjeravaju kako bebe nisu umrle od klebsielle. I pored javno izrečenih roditeljskih sumnji, iz SKB su i dalje tvrdili da bebe nisu umrle od klebsielle, kao i da se ne smatraju krivima, ako dođe do te vrste infekcije u bolnici.

Ni ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi HNK se također ne smatra krivim. Ni “inžinjer prava” na čelu Zavoda zdravstvenog osiguranja HNK se naravno ne smatra krivim, iako su bolnice u dugovima, jer zavodi za zdravstveno osiguranje ne uplaćuju svote novca dovoljne za njihovo funkcioniranje.

Ni kompletna nacionalistička politika u HNK, koja je propustila tijekom 25 godina ustanoviti da zdravstvene institucije ne mogu samostalno funkcionirati, ne smatra se naravno odgovornom, pa su problem rješavali blokirajući račune bolnicama. Istovremeno se, oni koji su trebali skrbiti o tome da do takve situacije ne dođe, nisu libili stvarati ogromne troškove zapošljavanjem ogromnog broja stranačkih uhljeba, ljubavnica, rodbine, prijatelja i kumova, da bi sada i ZZO i SKB poslovali s ogromnim financijskim gubicima.

Da ih je briga za gubitke i za bebe, ne bi im padalo na pamet bespotrebno se rasipati brojnim skupim službenim putovanjima po atraktivnim svjetskim destinacijama, za koja se trošio novac poreznih obveznika. Istovremeno, već godinama u SKB Mostar nema niti najosnovnijih lijekova, kao ni sredstava za održavanje higijene, deterdženta za pranje ruku, ubrusa, gaza, toaletnog papira i čega još sve ne.

Trebale su umrijeti bebe da se netko sjeti poslati inspekciju u jedan od najvećih kliničkih centara u BiH, mada bi inspekcijski posao trebao valjda biti kontinuiran i redovan. Šta radi ta inspekcija kada bebe ne umiru i šta je radila do tada?  Po već ustaljenom običaju vladajućih izgleda da opet nitko nije odgovoran. Za stanje u zdravstvu oni nisu odgovorni. Oni nemaju veze sa zdravstvom.

Gospodo da li ste već napisali svoje ostavke? Javnost to od vas odavno očekuje.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.