Damir Mašić

Za SDP neprihvatljivo da se članovi CIK-a potvrđuju i u Domu naroda

U zgradi Delegacije Evropske unije održana su dva različita sastanka o izbornim reformama u Bosni i Hercegovini. “Neumski pregovarači” su u velikoj sali pokušali dogovoriti elektorski sistem, a u maloj sali razgovori su se ticali tehničkog dijela izbornog procesa.

Na ovom sastanku su prisustvovali predstavnici iz SDP-a Damir Mašić, DF-a Dženan Đonlagić, NS-a Damir Arnaut, HDZ-a Bariša Čolak i PDP-a, a kako navodi Damir Mašić predstavnici SDA i SBB-a su kratko bili na tom sastanku, zatim prešli u veliku salu.

Tema njihovog sastanka bilo je poboljšanje izbornog procesa kroz zaštitu integriteta i sprečavanje zloupotreba iz prošlosti, a s ciljem unapređenja povjerenja glasača.

Arnaut i Mašić su nakon završenog sastanka kazali da je predloženo da izbor članova Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine, osim poslanika, potvrđuju i delegati u Parlamentu BiH.

“Kolega iz HDZ-a je insistirao da se članovi CIK-a potvrđuju i u Domu naroda. To za SDP nije bilo prihvatljivo, mislim da je to najveća prepreka. Ni u kakvim preporukama nije problematiziran izbor članova CIK-a niti se gdje propisuje njihov izbor”, rekao je Mašić.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.