Hadžić

Za okončanje procesa digitalizacije neophodno je formirati Korporaciju Javnih RTV servisa BiH

Ministar Hadžić je istaknuo neophodnost formiranja Korporacije javnih RTV servisa BiH

Slika

Ministar komunikacija i prometa BiH Damir Hadžić i rukovodioci upravnih i poslovodnih struktura javnih RTV servisa u BiH analizirali su danas u Sarajevu tok realizacije obaveza na poslovima digitalizacije radio-difuzije u BiH i preostalih obaveza ključnih nosilaca poslova u tom projektu.

Konstatovano je da je za prvu fazu sistema javnog emitiranja  završen međunarodni tenderski natječaj za radove na uvezivanju pet informativno-tehničkih centara u sastav digitalnih veza i odašiljača u pokrivanju digitalnim signalom područja Sarajeva, Mostara i Banjaluke.  Planom aktivnosti  taj dio posla u procesu digitalizacije treba biti završen polovinom ove godine, a istovremeno će se intenzivirati pripreme za realizaciju preostalih faza projekta kako bi se proces digitalizacije okončao polovinom 2015. godine.

Ministar Hadžić je istaknuo neophodnost formiranja Korporacije javnih RTV servisa BiH, kao četvrtog pravnog subjekta u Javnom RTV sistemu BiH, kojoj  bi  na korištenje i upravljanje bila data cjelokupna digitalna infrastruktura čiju izgradnju finansira država BiH. S tim u vezi  je zaključeno da upravne strukture tri javna servisa  maksimalno  intenziviraju potrebne aktivnosti za osnivanje  buduće korporacije Javnog RTV sistema BiH.

Ministarstvo komunikacija i prometa BiH će u narednom periodu,  s  ciljem otklanjanja određenih teškoća u procesu formiranja  Korporacije,  inicirati odgovarajuće izmjene Zakona o Javnom RTV sistemu BiH.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.