Zukan Helez

Za našu domovinu Bosnu i Hercegovinu idu bolji dani

Zukan Helez, potpredsjednik SDP BiH, kaže kako mu se u posljednjih nekoliko dana, a posebno nakon sramnog obilježavanja neustavnog 9. januara tzv. dana RS-a, čini da se odnos snaga oko ustavno-političke krize u Bosni i Hercegovini mijenja.

„Kako u Evropi i svijetu, tako i u bližem okruženju BiH stvari se mijenjaju. Ruska Federacija, kao glavna uzdanica režima Milorada Dodika i Aleksandra Vučića, zaokupljena vlastitim geopolitičkim i unutrašnjim ekonomskim problemima, polako posustaje.

Nakon sankcija Vlade SAD koje su uvedene, prije svih, Miloradu Dodiku, njegovi glavni politički partneri i prijatelji, a prije svih, Zoran Milanović, Viktor Orban i Janez Janša, kao da u crnu zemlju propadoše. Posebno me raduje zaokret zvanične politike Republike Hrvatske prema Bosni i Hercegovini. Premijer Vlade Hrvatske gospodin Plenković, kao i većina bivših i sadašnjih zvaničnika polako spoznaju pravu ulogu Dragana Čovića i HDZ BIH.

Skoro identične stavove o BIH iznose Vesna Pusić, Tomislav Karamarko, Stjepan Mesić, Fred Matić, kao i premijer Plenković i ministar Radman, te mnogi drugi zvaničnici.

Stavovi ovih zvaničnika se ogledaju u nedvojbenoj podršci teritorijalnom integritetu, suverenitetu, cjelovitoj i nedjeljivoj Bosni i Hercegovini i svi osuđuju politiku Dragana Čovića i HDZ BIH, koji su u zadnjih nekoliko godina sramna ekspozitura šoviniste, ekstremiste i separatiste Milorada Dodika.

Dakle, sankcije koje su uvedene Miloradu Dodiku i drugima polako uzimaju svoj danak. Za našu domovinu Bosnu i Hercegovinu idu bolji dani, a za fašiste, šoviniste i separatiste dolaze sve teži dani koji će na kraju završiti tragično po njih“, kaže Helez.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.