Općina Novi Grad Sarajevo

Za javna komunalna preduzeća izdvojeno 315.000 KM, a parkovi u katastrofalnom stanju

U parkovima na području Novog Grada vlada katastrofalno stanje. Očigledno je da radnici KJKP Park Sarajevo, odnosno Vlada Kantona Sarajevo čine veoma malo po tom pitanju. Novi Grad je općina sa mnogo javnih zelenih površina i parkova kojima je potrebno redovno održavanje. No da stvar bude gora, ne održavaju se ni zelene površine na području glavne šetnice na Dobrinji. Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo, Semir Efendić, je prošle godine, doduše u julu, proglasio stanje elementarne nepogode na području Općina Novi Grad Sarajevo, a razlog proglašenja iste bio je “brzi rast trave”. Veoma lako bi se i ove godine u isto vrijeme, a kako stvari trenutno stoje, i ranije, mogla desiti ista stvar.

Mi ne želimo zatvarati oči kraj stvari koje su svima nama vidljive i svima nama dobro poznate. Mi plaćamo rad javnih službi, pa tako i KJKP Park Sarajevo, te od istih želimo uslugu koja nam pripada. Želimo da naša djeca, pa i mi sami možemo koristiti svoje zelene površine na način na koji je to i predviđeno, a ne ih izbjegavati u širokom luku zbog nemogućnosti da im pristupimo. Općina Novi Grad Sarajevo je jedna od četiri općine koje čine Grad Sarajevo, uz Općinu Novo Sarajevo, Općinu Centar Sarajevo i Općinu Stari Grad Sarajevo. Smatramo da jedna takva administrativna cjelina mora uložiti izuzetne napore i pritiske na Vladu Kantona Sarajevo i KJKP Park Sarajevo kako bi građani Novog Grada sigurno i adekvatno koristili zelene površine.

Budžetom Općine Novi Grad Sarajevo za 2018.godinu sredstva za kapitalni transfer KJKP “Park” kao podrška Programu održavanja i uređenja javnih površina za 2018.godinu predviđena su u iznosu od 150 000 KM , dok je kapitalni transfer JP LOKOM Novi Grad za održavanje dijela javnih površina u zonama predviđen u iznosu od 85 000 KM koje ne održava KJKP “Park”. Također je za KJKP “Park” predviđen kapitalni transfer u iznosu od 80 000 KM za hortikulturno uređenje Općine Novi Grad. Bez obzira na ukupan iznos sredstava koji je upućen javnim preduzećima KJKP “Park” i JP “Lokom” u ukupnom iznosu od 315 000 KM stanje na terenu se ne popravlja i mi se pitamo gdje odlaze novci građana

Nadamo se da ćete na narednim izborima dati svoj glas onima koji će probleme sistemski rješavati, a ne ih produbljivati svojim neradom i nemarom.
Vaš, SDP Novi Grad Sarajevo

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.