Saša Magazinović

Za bolju i efikasniju zaštitu prijavitelja korupcije u institucijama BiH

Saša Magazinović, zastupnik SDP-a u Parlamentu BiH i jedan od osnivača ogranka GOPAC-a u BiH (Globalne organizacije parlamentaraca za borbu protiv korupcije) uložio je danas tri amandmana na Prijedlog izmjena i dopuna Zakona o zaštiti lica koja prijavljuju korupciju u instuticijama BiH.

Time je podržao inicijativu predstavnika civilnog društva usmjerenu na otklanjanje do sada uočenih problema i prepreka u primjeni Zakona o zaštiti lica koja prijavljuju korupciju u institucijama u BiH.

„Uvijek ističem da ćemo biti na strani onih koji, u dobroj namjeri daju prijedloge i žele da se korupcija i kriminal u ovoj državi smanje“ – istakao je za Interview.ba Saša Magazinović.

Ovi amandmani, dodao je, između ostalog, uređuju postupke dodjele statusa zaštićenog uzbunjivača, uvode realan i jasan rok u kojem se moraju propisati procedure koje rješavaju status uzbunjivača i otklanjaju štetne radnje prema uzbunjivaču.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.