Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić

Za BiH je dobro što socijalisti i socijaldemokrate pobjeđuju na izborima širom Evrope

Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić uputio je čestitku povodom pobjeda socijalista i socijdemokrata širom Evrope.

“Evropom se širi socijaldemokratska plima i ona djeluje nezaustavljivo. To je dobro za Bosnu i Hercegovinu i naše snove o modernoj, evropskoj i građanskoj Bosni i Hercegovini. Pobjede socijaldemokrata u Saskoj, na Malti i uvjerljiva pobjeda i jačanje na vlasti Socijalističke partije u Portugalu svima nam ulijeva vjeru u bolje dane.

Čestitam našim drugaricama i drugovima širom Evrope. Socijaldemokratija u Evropi raste i jača. Sa socijaldemokratijom rastu naše šanse za pristupanje EU. Imamo priliku vidjeti kako se prema našoj zemlji odnose konzervativni evropski pregovarači koji dolaze iz porodice stranaka poput onih koje su sada na vlasti kod nas.

Njihov odnos prema Bosni i Hercegovini je nažalost bio maćehinski i neiskren. Nimalo bolji odnos prema svojoj domovini nemaju ni oni koji su na vlasti kod nas, pa i oni koji se pozivaju na interese Bosne i Hercegovine.

Socijaldemokrate s druge strane beskompromisno podržavaju i zagovaraju pozicije koje zagovara SDP BiH, pozicije stabilne, jake građanske Bosne i Hercegovine ravnopravnih građana. U Evropi se dešava preslagivanje i preraspodjela moći, a to su dobre vijesti za sve nas.

Uvjeren sam da će nakon oktobra u Bosni i Hercegovini naši prijatelji iz Njemačke, Portugala, Španije, Skandinavije i čitavog niza evropskih država u Bosni i Hercegovini imati dostojne, sestrinske partnere na vlasti”, navodi Nikšić.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.