Klub vijećniak SDP BiH Tuzla

Za akcize i sveopće poskupljenje kriva je SDA

Klub vijećnika SDA Tuzla oglasio se sramotnim saopštenjem za javnost u kojem potpuno neopravdan udar na budžet učenika, studenata i penzionera od strane d.d. GIPS Tuzla koriste u predizborne svrhe.

Klub vijećnika i vijećnica SDP BiH Tuzla napominje javnost da je SDA sa svojim koalicionim partnerima usvojila sramotni Zakon o akcizama po kojem je dosad prikupljeno 2,7 milijardi KM. Uzimajući da je većina sredstava završila u budžetima, pitamo javnost zašto je u proteklom periodu izgrađeno 0 km autoputa, zašto su povećane akcize na gorivo, zašto prikupljena sredstva nisu usmjerena na cestogradnju?

Napominjemo da je SDA usvajanjem Zakona o akcizama povećala cijenu goriva, namjerno i svjesno sa svojim koalicionima partnerima čime je je došlo do neizbježnog lančanog rasta cijena prijevoza, pogonskog goriva, plina, prehrambenih proizvoda, i drugih materijalnih i nematerijalnih dobara.

Zašto je Gradska SDA iznenađena poskupljenjem cijena karata a dio je većine koja je ovu zemlju dovela u još teže stanje? Ovim putem pozivamo i GIPS d.d. Tuzla da u narednom periodu hitno preispita svoju odluku i da cijenu svojih usluga usaglasi sa postojećim propisima i prilagodi socio-ekonomskoj slici društva u kojem se nalazimo.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.