Sastanak Šteta-Memić

Za 10 dana potpisivanje sporazuma o izgradnji tramvajske pruge do Hrasnice

Ministar saobraćaja Adnan Šteta i načelnik Općine Ilidža Senaid Memić danas su razgovarali o izgradnji tramvajske pruge do Hrasnice.

Šteta i Memić su na sastanku razgovarali o nastavku aktivnosti na projektu izgradnje tramvajske pruge do Hrasnice, a dogovoreno je i da se za desetak dana potpiše Sporazum o finansiranju.

Kako je potvrđeno iz Vlade Kantona Sarajevo, vrijednost projekta iznosi oko 40 miliona konvertibilnih maraka.

“Obostrana želja Vlade Kantona Sarajevo, odnosno resornog ministarstva i Općine Ilidža jeste da radovi što prije počnu. Općina Ilidža je završila gotovo sve obaveze vezano za realizaciju ovog kapitalnog projekta te obezbijedila budžetska sredstva u iznosu 7 miliona KM. Sporazum o početku izgradnje tramvaj pruge trebao bi biti potpisan za 10 dana.

Počeci planiranja realizacije projekta tramvaj pruge datiraju iz vremena kada je u Urbanističkom planu grada Sarajeva za period 1986-2015 predviđen pojas za smještanje planirane dvokolosječne tramvajske pruge, uz pripadajuću kontaktnu i napojnu mrežu, tramvajskim stajalištima i novom okretnicom tramvaja kod nekadašnjeg fabričkog kompleksa Famos u Hrasnici”, saopćeno je iz Općine Ilidža.

Šteta i Memić su također razgovarali i o drugim bitnim infrastrukturnim cestovnim projektima koje će Ministarsvo saobraćaja i Općina Ilidža raditi 2020. godine.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu