Mašić

Vučićev poziv lokalnom cirkusantu Dodiku je skretanje teme sa stvarnih problema

Damir Mašić, ministar obrazovanja i nauke u Vladi Federacije BiH, hitne konsultacije Aleksandra Vučića i Milorada Dodika povodom kontroverzne izjave koja se pripisuje premijeru Turske o podršci Bošnjacima u BiH, nazvao je skretanjem teme sa stvarnih problema koje Srbija trenutno ima.

Slika

Mašić je na svom Facebook profilu napisao kako je Vučić, koji je ostao bez ministra finansija Srbije Lazara Krstića prije nekoliko dana, da bi stvari skrenuo sa prave teme, pozvao lokalnog cirkusanta Milorada Dodika da priča o nepostojećoj izjavi premijera Turske u kojoj je navodno Erdogan rekao da "ako neko dirne Bošnjake u BiH, imat će protiv sebe 100 miliona Turaka, prenosi NAP.

– Nakon što je naprasno ostao bez ministra finansija, Aleksandru Vučiću treba novo skretanje s teme, pa po isprobanom receptu poziva lokalnog zabavljača i cirkusanta Milorada Dodika da pričaju o navodnoj izjavi Erdogana koja uopće i ne postoji i koju čovjek nikada nije ni rekao – napisao je Mašić.

Srbija se već duže vrijeme nalazi u teškoj ekonomskoj krizi.  A, stvari su se zakomplikovale tokom prošle nedjelje kada je ministar finansija u Vladi Srbije Lazar Krstić podnio ostavku na sjednici kabineta premijera Vučića, navodeći kako Vlada nije prihvatila njegove strateške mjere za reformu Srbije.

Samo dva i po mjeseca po formiranju Vlade, premijer Vučić tako je ostao bez najmlađeg ministra u svom kabinetu, ujedno i najmlađeg ministra finansija u historiji Srbije koji je bio najavljen kao neko ko će mijenjati zemlju.

Krstić je od Vlade Srbije tražio da se sprovede težak program reformi koji, između ostalog, podrazumijeva smanjenje penzija od 20 posto u ovoj zemlji, smanjenje plate u javnom sektoru od najmanje 15 posto, otpuštanje čak 160.000 ljudi, povećanje cijene struje od 30 posto…

Vlada Srbije to nije prihvatila na način kako je predložio Krstić nakon čega je on dao ostavku.

No, i pored problema u kojoj se njegova zemlja nalazi, Vučić je našao vremena da se sa Dodikom, kako je naveo, konsultuje u povodu navodne izjave turskog premijera Erdogana o turskoj potpori Bošnjacima u BiH, u kojoj je Erdogan navodno rekao da se "kune velikim Allahom, dok je on živ, ako bi iko na bilo kakav način dirnuo Bošnjake, imao bi protiv sebe 100 milijuna Turaka…". No, izjava turskog premijera je izmišljenja. Izjavu je negirala i ambasada Turske u BiH.

Čudi da je Vučić na ovu izmišljenu izjavu koja se pripisuje Erdoganu reagovao prije nego se o njoj raspitao u zvaničnim institucijama Turske

– Svaki njihov "razgovor" i "dogovor" se lomi preko leđa nas Bosanaca i Hercegovaca – prokomentarisao je Mašić, prenosi agencija Patria.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.