Vojin Mijatović

Vrlo jasno, ni ja ni niko iz SDP BiH neće dozvoliti raspad naše države

Nakon što je vladajući režim u Republici Srpskoj uz pomoć opozicije sa 54 glasa ZA izglasao da se na teritoriju tog bh. entiteta neće poštovati odluke Ustavnog suda BiH, oglasio se potpredsjednik SDP-a BiH i Vlade FBiH Vojin Mijatović.

-Poslanici SDP BiH u juče nisu učestvovali u radu Narodne Skupštine Republike Srpske, jer je jučerašnja sjednica antiustavna i direktan udar na mir u BiH.

Jučerašnje odluke predstavljaju direktan udar na Dejtonski mirovni sporazum, Ustav Bosne i Hercegovine i na mir u BiH.

Dodik i njegov SNSD su u pohodu da naruše mir u našoj zemlji, a ništa drugačije ne misli ni njegova nazovi opozicija što smo mogli juče čuti i vidjeti u Narodnoj Skupštini.

Očekujem na prvom mjestu reakciju službenog Beograda, koji se konačno mora ograditi od politika koje znače udar na suverenitet i integtitet nezavisne države Bosne i Hercegovine.

Očekujem da se predsednik Srbije, Aleksandar Vučić javno ogradi od politike Milorada Dodika i time pokaže da zaista želi dobre odnose u regionu i da poštuje suverenitet i inegritet naše zemlje.

Sve ovo što radi Dodik nema nikakve veze sa položajem srpskog naroda u BiH, već isključivo sa zaštitom njegove narušene pozicije i finansijskog sunovrata u koji je odveo entitet Repiblika Srpska.

Međunarodnu zajednicu pozivam da reaguje u skladu sa svojim mandatom u BiH, te da bez odlaganja donesu odluke koje će onemogućiti udar na Ustavni poredak koji se događa.

Tužno je, ali i vrlo opasno gledati kako su 27 godina nakon rata Dodik i njegova stranka, spremni žrtvovati mir samo da bi spriječili svoj pad sa vlasti i sakrili decenijski kriminal.

Vrlo jasno, ni ja ni niko iz SDP BiH neće dozvoliti raspad naše zemlje, pa šta god da je cijena koja se treba platiti.

Milorade, rođen sam u BiH, kada dođe vrijeme umrijeću u BiH, ako je cijena moja glava spreman sam da je platim, ali ni ti ni tvoji sljedbenici nećete narušiti mir u ovoj zemlji, poručio je Mijatović.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.