Saša Magazinović

Vrijeme je da Valentin Inzko konačno reagira

Saša Magazinović, poslanik SDP-a Bosne i Hercegovine, smatra da odluka Vlade Republike Srpske sigurno ne može donijeti ništa dobro, te da se njom nipodaštavaju institucije BiH.

Naglasio je da je u ovom slučaju potrebna hitna reakcija ”koja bi se mogla opisati mnogo težim riječima nego li je to politička ili bilo koja druga kriza”:

„Radi se o veoma opasnoj poruci i presedanu i mora biti razlog za konačno reagiranje međunarodne zajednice u sklopu svog mandata, a tu mislim na visokog predstavnika. Imam osjećaj da vrlo često čelnici institucija RS-a ispituju prag tolerancije kada je u pitanju visoki predstavnik, a taj prag je postao izuzetno visok. Ako se hitno ne reagira, mogli bismo ući u situaciju koja bi se mogla opisati mnogo težim riječima nego li je to politička ili bilo koja druga kriza”, kazao je Magazinović i dodao:

”Ovo je prijelomna situacija kada se treba reagirati, posebno jer se radi o institucijama borbe protiv kriminala i korupcije. Država je u ovoj situaciji ograničeno sposobna da reagira u ovakvim situacijama i zato postoji institucija visokog predstavnika“, rekao je Magazinović.

Radiosarajevo.ba

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.