Dragan Stevanović

Vrijeme je da se uozbiljimo, s KCUS-a nam stižu pamfleti!

Dr. Dragan Stevanović, predsjednik Upravnog odbora Ljekarske komore KS saopćenje poslatno s KCUS-a u kojem se tvrdi da doktori neće plaćati članarinu za Ljekarsku komoru nazvao je običnim pamfletom, piše Patria.

U saopćenju je navedeno da ljekari s KCUS-a smatraju da je dr. Stevanović zloupotrebio položaj, te da samo predsjednik Komore može zastupati članstvo nikako predsjednik Upravnog odbora.

– Ja sam dakle iščitao zaključke koje je donio Upravni i Izvršni odbor i nisam govorio u svoje ime. Sve ostalo što me kolege s KCUS-a zovu i pričaju o tome kako su prisiljeni da poptisuju kojekakve dokumnete možemo raspravljati kada postanemo ozbiljni – dodao je dr. Stevanović.

Podsjećamo, na vanrednoj sjednici Upravnog odbora Ljekarske komore FBiH i Izvršnog odbora Ljekarske komore Kantona Sarajevo, sazvanoj nakon nedavnih dešavanja i međusobnih optužbi između Ljekarske komore Kantona Sarajevo i Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS), donesena je odluka da će se redovna Skupština Ljekarske komore KS održati krajem novembra, da se članarina Ljekarskoj komori KS mora odmah uplatiti i da se protiv ljekara koji imaju licencu, a nisu platili članarinu, pokrene odgovarajući disciplinski postupak.