Irfan Čengić u emisji Kopča TV1

Vrijeme je da Parlament FBiH počne raditi

Zastupnik u Parlamentu FBiH Irfan Čengić gostujući u emisiji “Kopča” na TV1 istakao je da Predstavnički dom Parlamenta FBiH mora početi održavati sjednice i donositi akte, te da je to glavni razlog zašto je SDP insistirao na izboru Predsjednika PD Parlamenta FBiH.

“Do kraja godine je potrebno usvojiti Nacrt Budžeta za 2019.godinu, jer su svi zakonski rokovi probijeni, zbog čega će potrebno biti donijeti i Odluku o privremenom finansiranju. Kao odgovorni zastupnici nismo smjeli dopustiti da se blokira PD Parlamenta FBiH. Građani su nas izabrali da radimo, a ne napuštamo sjednice”, istaknuo je Čengić.

Naglasio je i to da Mušić nije prekinuo konstituirajuću sjednicu već rekao da odgađa raspravu na što on nema pravo, također da Mušić nije dozvolio pauzu koju je tražio Klub SDP-a. Pored svega toga on je obmanuo javnost da niti jedan klub nije bio formiran te da nije bilo prijedloga za rukovodstvo Parlamenta.

Na pitanje o formiranju koalicija na nivou FBiH i BiH Čengić je naglasio da je to pitanje usko vezano sa izborom delegata i Dom naroda FBiH te da od toga sve zavisi.

“SDP će odluke o formiranju vlasti u FBiH donositi zajedno sa NS i DF-om, uz razgovore sa strankama sa kojima smo krenuli u formiranje vlada u kantonima”, dodao je Čengić.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.