GO SDP BiH Mostar

Vrijeme je da budžet Grada Mostara bude mostarski, a ne isključivo stranački

S obzirom da su članom 15. Zakona o budžetima FBIH koji reguliše budžetski kalendar vrlo jasno predviđeni rokovi za izradu budžeta, moramo konstatovati kako se i dalje od strane nedemokratskih predstavnika izvršne vlasti grada Mostara ne poštuju obaveze koje su jasno naglašene u Zakonu, a i u negativnom izvještaju revizije.
Niko nema pravo, pa ni Gradonačelnik Grada Mostara, da zbog situacije u kojoj se Mostar našao krši odredbe i isključuje građana iz kreiranja najvažnijeg dokumenta za život jedne lokalne zajednice.
Zato i ovaj put na vrijeme želimo podsjetiti nadležne da su dužni objaviti  Nacrt budžeta za 2017. godinu u roku predviđenom Zakonom, te o istom provesti javnu raspravu kako bi konačno građani Grada Mostara mogli jasno izreći svoje prioritete u smislu trošenja desetina miliona maraka  koji je prije svega vlasništvo tih istih građana.

Ukoliko se i ovaj put nadležni ogluše o zakonske obaveze, SDP će podnijeti krivičnu prijavu protiv nadležnih za nepoštivanje zakona i nesavjesno poslovanje u službi.
Vrijeme je da Budžet Grada Mostara bude mostarski, a ne isključivo stranački  (pola HDZ, a pola SDA) kako je bila praksa prethodnih godina.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.