Prvomajska čestitka predsjednika SDP BiH Nermina Nikšića

Vrijeme je da Bosna i Hercegovina bude zemlja u kojoj će radnici moći živjeti od svoga rada

Borba za radnička prava trajan je proces i od te borbe nikada ne smijemo i ne možemo odustati.

Činjenica je da radnici u BiH rade u izuzetno teškim uslovima i da od svoga rada teško ili gotovo nikako ne mogu živjeti. Plate su preniske. Uslovi rada teški. Sigurnost radnih mjesta nedovoljna.

Zato je krajnje vrijeme da se sve ovo promijeni.

Moramo biti svjesni da promjene neće doći same od sebe. Za promjene se moramo izboriti zajedno. Pozivam sve radnike da zajedno jačamo svijest kako su problemi radnika u cijeloj BiH isti. Ti problemi, svima u BiH, mogu se rješavati samo na jednak način.

Mi, u SDP-u, čvrsto smo opredijeljeni da se položaj radničke klase u cijeloj BiH radikalno promijeni. Vrijeme je da se minimalna plata, kao i sve druge plate radnika povećaju, te da se počnu stvarati bolji uslovi rada.

Sve ovo je moguće, ako se čvrsto ujedinimo oko ostvarenja ovog cilja. Vrijeme promjena dolazi.

Zato želim da predstojeće praznike provedete u uvjerenju da ćemo se, zajedno sa vama, izboriti da BiH postane zemlja u kojoj će svaki radnik moći živjeti od svoga rada.

Svim građanima Bosne i Hercegovine želim da ovaj 1. maj, uprkos teškom ekonomskom i socijalnom stanju u našoj zemlji, provedu sa svojim porodicama i prijateljima u što boljem raspoloženju i dobrom zdravlju.

Građanima BiH, u svoje i u ime svih članica i članova SDP,  želim sretan 1.maj – praznik rada.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.