Programska konvencija SDP BiH u Travniku

Vrijeme je da BiH damo šansu da bude zemlja u kojoj živimo i mi i naša djeca

U Travniku je održana Programska konvencija Socijaldemokratske partije BiH na kojoj je naglašeno da svi građani BiH žele vlast koja će omogućiti da se od poštenog rada može pristojno i živjeti.

Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić naveo je kako građani traže partiju sa idejama za razvoj privrede u BiH.

„SDP ima konkretne planove kako da poboljša privrednu situaciju u BiH. Kada poboljšate privredu, onda ćete građanima moći ponuditi bolje zdravstvene, obrazovne i ostale usluge. Plan 10 je plan koji brigu o građanima i njihovim potrebama stavlja na prvo mjesto. Imamo rješenja i način kako da naše škole budu bolje. U kreiranju Plana 10, svoj glas su dali i mladi. Oni žele obrazovanje, žele jednaku šansu da ostanu i da daju svoj doprinos razvoju naše zemlje. Mladi žele bolje škole, a ne škole koje su oronule, a pritom su i podijeljene, kao što je to slučaj u Travniku. Želimo napokon ukinuti praksu dvije škole pod jednim krovom, a zatim da mladima omogućimo da se školuju u školama kojima će se ponositi i oni i njihovi roditelji. Obnovimo im učionice, nabavimo im opremu koja je prilagođena stoljeću u kojem živimo. Dajmo im šansu da pokažu koliko znaju. Usvajanje Zakona o obnovi škola na svim nivoima, biće uslov SDP-a da se sa nama priča o formiranju vlasti“, naveo je Nikšić.

Zukan Helez, potpredsjednik SDP BiH, na konvenciji je naveo kako je vrijeme da ljudima vratimo nadu da se u BiH može lijepo i ugodno živjeti.

„Ovdje smo kako bi vam rekli šta želimo i možemo uraditi u Travniku, ali ne samo ovdje, nego i širom BiH. Želimo čuti vaše ideje i probleme. Samo zajedno sa svim građanima u BiH može se desiti promjena nabolje. Jedan od najvećih problema u BiH je zdravstvo, a mi imamo plan kako da svima osiguramo osnovni paket zdravstvenih usluga, kroz naš dio Plana 10 – zdravstvo za sve“, dodao je Helez.

Nijaz Helez, predsjednik Kantonalne organizacije SDP Srednjobosanskog kantona, istaknuo je kako je nezaposlenost jedan od najvećih problema u ovom kantonu.

„Plan 10 neće dozvoliti ovoliku stopu nezaposlenosti među mladim ljudima, a sa konkretnim rješenjima nećemo dozvoliti da četvrtina zaposlenih građana u našoj zemlji živi na granici siromaštva. Vrijeme je da BiH damo šansu da bude zemlja u kojoj živimo i mi i naša djeca! Naš izborni program Plan 10 može biti uspješan samo ako svi zajedno radimo na njegovoj provedbi“, istaknuo je Helez.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.