Programske konvencije u općinama Stari Grad i Novi Grad Sarajevo

Vrijednosti SDP BiH jače od crnih fondova naših političkih suparnika

Programskim konvencijama u općinama Stari Grad i Novi Grad Sarajevo Socijaldemokratska partija BiH nastavila je sa promocijom Izbornog programa za lokalne oktobarske izbore.

SDP BiH je svjestan da građani sve više zahtijevaju rješavanje ključnih pitanja, kao što su pitanja kvalitete života, standarda, zapošljavanja, privrednog razvoja i odlaska mladih van BiH u potrazi za radnim mjestima. Građani traže brzo rješavanje ovih problema, a upravo je u Izbornom programu SDP BiH predstavljeno rješenje za većinu problema u lokalnim zajednicama širom naše zemlje.

„Iako nam se približavaju lokalni izbori, ne smijemo zaboraviti činjenicu da vladajuća koalicija na svim nivoima svaki dan pokazuje sve više neozbiljnosti, a posljednja u nizu neozbiljnosti jeste i to što se dnevni red sjednice federalnog Parlamenta usvaja dva dana, jer se SDA i HDZ ne mogu dogovoriti oko raspodjele finansijskih sredstava dobijenih igrama na sreću. Međutim, još gora je činjenica da su na posljednjoj sjednici Parlamenta FBiH odbijeni Zakon o liječenju neplodnosti biomedicinski potpomognutom oplodnjom i Zakon o volontiranju.

Upravo su ovi zakoni bili naši prijedlozi, koji su mladima trebali omogućiti lakši pronalazak prvog zaposlenja i koji su parovima bez djece trebali omogućiti dva besplatna pokušaja dobijanja prvog djeteta biomedicinski potpomognutom oplodnjom. Ako su ovakvi, humani, zakoni odbijeni, kakvu onda budućnost možemo očekivati od vladajuće koalicije?“, rekao je Nermin Nikšić, predsjednik SDP BiH.

ngIrfan Čengić, aktuelni vijećnik i nosilac liste za Općinsko vijeće Stari Grad Sarajevo, predstavio je rad Kluba vijećnika SDP-a u proteklom mandatu.

„Kroz naše vijećničke inicijative i prijedloge, uspjeli smo da u ovom četverogodišnjem mandatu uradimo mnogo stvari za naše građane, od osnivanja Kancelarije za mlade, preko formiranja Registra poslovnih prostora, pa sve do borbe za izgradnju garaže u Šahinagića ulici po najpovoljnijim uslovima“, naveo je Čengić.

Malik Garibija, predsjednik OO SDP Stari Grad Sarajevo je predstavio Izborni program u kome su sadržani odgovori na većinu aktulenih problema građana u ovoj Općini.

„Napravili smo program koji je skup rješenja svih akteulnih problema građana, a podijeljen je u nekoliko segmenata. U njemu su sadržane vrijednosti SDP BiH, koje su jače od svih crnih fondova i kasa naših političkih suparnika“, dodao je Garibija.

Edin Habul, predsjednik OO SDP Novi Grad Sarajevo, je rekao kako je ova organizacija u proteklih godinu dana dobila veliki broj novih članova i kako spremni ulaze u ove lokalne izbore.

„Dokaz tome je i naša kandidatkinja za načelnicu Edita Sulejmanović, koja će se sasvim ravnopravno boriti sa ostalim protukandidatima. Naša organizacija je u potpunosti spremna za političku borbu na predstojećim izborima, a nakon promocije Izbornog programa, već od sutra smo na terenu, među građanima“, zaključio je Habul.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.