Kurteš

Vrijedna donacija Turske policijskim agencijama u FBiH

Do kraja godine bi trebao da stigne kontigent donacije Republike Turske za jačanje kapaciteta policijskih agencija u Federaciji Bosne i Hercegovine, rekao je za Anadolu Agency ministar unutrašnjih poslova FBiH Predrag Kurteš nakon povratka iz dvodnevne posjete Turskoj.

SlikaKurteš je zajedno s policijskim komesarom KS Vahidom Ćosićem u Ankari imao susret s ministrom unutrašnjih poslova i generalnim direktorom policije Turske Efkanom Alom i Mehmetom Kiliclarom

Do kraja godine bi trebao da stigne kontigent donacije Republike Turske za jačanje kapaciteta policijskih agencija u Federaciji Bosne i Hercegovine, rekao je za Anadolu Agency ministar unutrašnjih poslova FBiH Predrag Kurteš nakon povratka iz dvodnevne posjete Turskoj.

Kurteš je zajedno s policijskim komesarom Kantona Sarajevo Vahidom Ćosićem u Ankari imao susret s ministrom unutrašnjih poslova Turske Efkanom Alom i generalnim direktorom policije Turske Mehmetom Kiliclarom. Ministar Kurteš je boravio u zvaničnoj posjeti Truskoj na poziv Ambasade Turske u BiH, a s ciljem operacionalizacije ranijih dogovora o donaciji Vlade Turske policijskim agencijama u FBiH o kojoj su ranije razgovarali predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović i ministar vanjskih poslova BiH Zlatko Lagumdžija tokom svojih ranijih posjeta Turskoj.

"Radi se o izuzetno vrijednoj donaciji Vlade Republike Truske koja će biti prvenstveno usmjerana za jedinice za specijalnu podršku u kantonalnim ministarstvima unutrašnjih poslova u FBiH i antiterorističku jedinicu Federalne uprave policije (FUP). S kolegom ministrom Alom smo imali veoma uspješne razgovore u okviru kojih je Turska izrazila spremnost da što prije donira neophodnu opremu koja će unaprijediti efikasnost i rad policijskih agencija u FBiH", rekao je Kurteš za AA.

Predstavnici FUP-a i federalnog Ministarstva unutrašnjih poslova sa zvaničnicima Kantonalne uprave Sarajevo u BiH su donijeli i neke uzorke opreme, prvenstveno uniformi, koje će nakon testa biti sastavni dio pomoći Turske u okviru podrške jačanju kapaciteta policijskih agencija.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.