Bećirović svojim radom vraća pravdu i moral u politiku

Vrhunski stručnjak i veliki humanista dr. Bakir Nakaš, dao podršku Denisu Bećiroviću

Angažman dr. Bakira Nakaša tokom agresije na Republiku Bosnu i Hercegovinu i tokom opsade grada Sarajeva, kao direktora i ljekara u Državnoj bolnici Sarajevo, istinski je primjer humanosti i borbe za opstanak ne samo pojedinaca, nego i čitavog društva.

Sa svojim izvanrednim intelektualnim i organizatorskim sposobnostima djelovao je sigurno u svim kriznim situacijama. U Bećiroviću dr. Nakaš vidi čovjeka koji će nastaviti borbu za Bosnu i Hercegovinu kakvu je zamišljaju istinske patriote i socijaldemokrate. U pismu podrške stoji:

„Temeljna načela ljudskog života, društva, pa tako i politike su pravednost, ljudskost i znanje. Polazim od činjenice da je Bosna i Hercegovina danas duboko nepravedno društvo u kojemu je egzistencija mnogih kategorija građana neizvjesna.

Nepravda je svugdje, od samog zdravstvenog i obrazovnog sistema, pa sve do nepravednih pravila kojima se uređuje ekonomija. Nepravda je opteretila bh. građane i podstakla nepovjerenje, razočaranost i gubitak nade u svijetlu budućnost.

Bećirović svojim radom vraća pravdu i moral u politiku i pokazuje kako želi postići da se ljudi vrednuju prema radu, uspjehu i kvalitetu. Svakim svojim korakom iskazuje istinski patriotizam. To nije konvencionalna ocjena koja se daje u ovom momentu, već bitna karakteristika i bogatstvo njegove osobnosti.

Okupio je tim stručnjaka, ne samo stranačkih, već i puno šire, s kojima se bori za promjene u svim sferama bh društva. Bećirović želi u politiku vratiti poštenje, pravdu, predanost radu i sve one vrijednosti za koje se trebamo boriti ukoliko želimo boljitak Bosne i Hercegovine i svih njenih građana.

Za mene, predsjednik mora biti nositelj nacionalnih vrijednosti, od kulturnih do političkih. Mora štititi nacionalne interese i afirmirati i boriti se za svoj nacionalni identitet. Bh. javnost je već prepoznala ljudski i profesionalni kvalitet Denisa Bećirovića i vjerujem da će to pokazati i na izborima.“

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.