Vranić: Za oboljele dijebetesa Tip 1 osigurati najmanje četiri trakice dnevno

Cijeneći neophodnost praćenja nivoa šećera u krvi kod oboljelih od dijabetesa Tip 1, te potrebu kontinuirane kontrole koja je neophodna i noću, ministar zdravstva KS Haris Vranić uputio je inicijativu prema Zavodu zdravstvenog osiguranja KS da se za sve oboljele od dijebetesa Tip 1 osiguraju najmanje četiri trakice dnevno.

Uredbom o obimu, uslovima i načinu ostvarivanja prava osiguranih lica Kantona Sarajevo na medicinska sredstva, Zavod zdravstvenog osiguranja KS omogućio je za osigurana lica koja primaju inzulin da ostvare pravo na 50 trakica za 50 dana, dok je za trudnice, učenike i studente na ovoj terapiji taj broj nešto veći.

Na ovaj način, nagle promjene vrijednosti šećera u krvi bi se svele na minimum, a stanja poput hipoglikemije i hiperglikemije ne bi ugrožavala život oboljelih.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.