Vranić odgovorio Sebiji: Uzela je monopol, hvalila se da može sve, a sada plače

Ministar zdravstva Kantona Sarajevo Haris Vranić odgovorio je na zahtjev Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Šta su tražili s KCUS-a

Podsjetimo, iz KCUS-a je zatraženo da zbog složene epidemiološke situacije u Kantonu Sarajevo, uzrokovane pojavom omikrona, omogući PCR dijagnostiku na koronavirus i u drugim javnim zdravstvenim ustanovama.

Iz ove zdravstvene institucije su naveli da se samo na KCUS-u radi PCR dijagnostika.

Vranić je u izjavi za “Avaz” rekao da će ove sedmice PCR dijagnostiku početi obavljati i Zavod za javno zdravstvo KS.

Nisu ništa uradili da pokrenu testiranje

– Gospođa Sebija Izetbegović uzela je monopol nad svim. Hvalila se kako KCUS može preuzeti sve, testirati sve ljude jer imaju dva aparata. Međutim, ljudi koji to rade nisu mašine i ne mogu podnijeti ogroman pritisak.

Dok je bilo sve uredu šutjeli su i sada odjednom kukaju i plaču ministru. Ja kao ministar sam zatražio od Domova zdravlja da krenu sa testiranjem, a isto sam zatražio od Opće bolnice. Nisu ništa uradili da pokrenu testiranje i zato će morati odgovarati. Prošle godine angažirali smo i privatne klinike da provode PCR testove i nažalost dali smo im ogroman novac, a izgleda da ćemo to morati i ove godine. Ja sam zatražio od Zavoda za javno zdravstvo KS da počne provoditi PCR testiranja i direktorica Aida Pilav me obavijestila da će to početi raditi ove sedmice. Dok oni galame, ministar radi i šuti – kazao je Vranić.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.