Vranić odgovorio Sebiji: Uzela je monopol, hvalila se da može sve, a sada plače

Ministar zdravstva Kantona Sarajevo Haris Vranić odgovorio je na zahtjev Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Šta su tražili s KCUS-a

Podsjetimo, iz KCUS-a je zatraženo da zbog složene epidemiološke situacije u Kantonu Sarajevo, uzrokovane pojavom omikrona, omogući PCR dijagnostiku na koronavirus i u drugim javnim zdravstvenim ustanovama.

Iz ove zdravstvene institucije su naveli da se samo na KCUS-u radi PCR dijagnostika.

Vranić je u izjavi za “Avaz” rekao da će ove sedmice PCR dijagnostiku početi obavljati i Zavod za javno zdravstvo KS.

Nisu ništa uradili da pokrenu testiranje

– Gospođa Sebija Izetbegović uzela je monopol nad svim. Hvalila se kako KCUS može preuzeti sve, testirati sve ljude jer imaju dva aparata. Međutim, ljudi koji to rade nisu mašine i ne mogu podnijeti ogroman pritisak.

Dok je bilo sve uredu šutjeli su i sada odjednom kukaju i plaču ministru. Ja kao ministar sam zatražio od Domova zdravlja da krenu sa testiranjem, a isto sam zatražio od Opće bolnice. Nisu ništa uradili da pokrenu testiranje i zato će morati odgovarati. Prošle godine angažirali smo i privatne klinike da provode PCR testove i nažalost dali smo im ogroman novac, a izgleda da ćemo to morati i ove godine. Ja sam zatražio od Zavoda za javno zdravstvo KS da počne provoditi PCR testiranja i direktorica Aida Pilav me obavijestila da će to početi raditi ove sedmice. Dok oni galame, ministar radi i šuti – kazao je Vranić.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.